Acaba el reclutament de Vive+

  • Post by:
  • 6 de març de 2020
  • Comments off

Finalment han sigut 1.065 les persones que viuen amb el VIH a Catalunya i les Illes Balears les que han participat en el projecte Vive+ promogut per la Cohort PISCIS, amb la participació dels 18 hospitals que la conformen i amb el finançament de la Fundació La Marató de TV3 i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Gràcies a les respostes d’aquestes 1.065 persones recollides durant 5 mesos el projecte podrà estudiar en detall els factors que afecten a la qualitat de vida de les persones que viuen amb el VIH, els seus hàbits i els seus comportaments. En l’estudi han participat els 18 hospitals que formen part de la Cohort PISCIS, tot i que qüestions administratives van impedir que els pacients de l’Hospital Santa Maria de Lleida poguessin participar en el projecte. Actualment s’està estudiant la viabilitat d’incloure els pacients de la capital del Segrià en una segona fase del reclutament.

Actualment els investigadors estan treballant en la revisió de la base de dades així com en la preparació de les primeres anàlisis amb l’equip d’estadística. Es preveu que a finals del 2020 es tindran els primers resultats de l’estudi i s’espera que tinguin un impacte directe en les polítiques d’atenció a les persones que viuen amb el VIH a Catalunya i les Illes Balears.

Categories: LaMarató, PISCIS, Vive+